søndag 7. desember 2008

Så kom fjøsnissen!

En første Jul på Gamnes ble gjennomført med over 60 besøkende i løpet av noen hektiske timer. Opplegget blir gjennomført hver lørdag fremover, med litt endring i opplegget. Juletrehenting starter først 13. desember.

Sledeturen var populær: Lyngsbrunen fikk innvidd Gamnes gårds nye slede: Ponniridningen hadde lange køer, og alle fikk prøvd seg. De voksne fikk ri på Tyll Pil (flott kaldblodstraver som også brukes flittig som ridehest) : Å se på hestene som står i luftegårdene var også en interessant og spennende opplevelse. Å se på lyngshester/nordlandshester, shetlandsponnier, norsk kaldblodstravere, amerikansk varmblodstravere og møte både hunder, høns, og kanin.
Selvsagt var fjøsnissen en tur innom, for å høre om alle juleønsker. Julekaker og julegløgg hørte med til stemningen. Det er virkelig sant, fjøsnissen eksisterer ennå på Gamnes gård!

Så ønsker vi alle en god jul, og velkommen tilbake hver lørdag!
Hilsen oss på Gamnes gård
Foto: Per-A. Nygaard
Her er resultatet og svarene på dine spørsmål:

KURSOPPLEGG

Etter mange forespørsler setter vi i gang med flere kurs:

TRYGG MED HEST I: KL 1730 – 1930 ( for nybegynnere som har lite eller ingen erfaring fra stall og hest/ponni. Kurset innebærer innføring i stallarbeid, sikkerhet, leiing, adferd hos hest/ponni, forstå hesten/ponniens signaler, strigling, samt video)
5 ganger a 2 timer. Pris kr 1200,-

TRYGG MED HEST II kl 1930 – 2130 (for de som har gjennomgått TMHI (Trygg med hest I) og ønsker å lære mer. Kurset innebærer stallansvar, sikkerhet, ridning/trav, video, stell av utstyr, adferd med hest. Når kurset er ferdig er det mulighet for å søke om få ha faste ukedager med ansvar for ”egen” hest til egentrening for å utvide sin interesse. 5 ganger a 2 timer. Pris kr 1500,-

LEIE AV HEST PÅ FÒR: For de som her gjennomført TRYGG MED HEST II, kan de få tilbud om å leie hest/ponni på fór. De vil da automatisk få tilbud om rideundervisning av ridelærer Mia Sandnes Eggum (inntil 2 lørdager hver måned), kurs og undervisning innen Ponnitrav (Ponnigruppa i Harstad og Oppland Travlag) og ponnilisens for å delta på ponnitravløp (1 gang i uka på Harstad Travpark). Samt alle kurs som blir arrangert av Harstad Hestesportklubb og Harstad og Oppland Travlag.
Kurslærere:
Vivi-Ann Sandnes Eggum, Eagala level 2 instr, hestekunnskapseks.90508660
Oddmund Eggum: Trener av travhest, kusk, under travtrenerutd.90744577
Mia Sandnes Eggum: Ridelærer Trinn I, montékusk, travkusk, m.m.
Publisher Website!
Juletrefest og sledekjøring med Aktiv Event for StatoilHydro 4.1.08

Stay on our farm:

Farm Holiday A wide selection of Italian and European farm holiday