onsdag 17. november 2010

Hest som næring i Europa

Hest som næring veier tungt i europeisk sammenheng, og gir 400 000 heltidsjobber, samt en omsetning på mer enn 100 milliarder euro.. Tallene kommer fra en rapport som er offentliggjort under et seminar i Brussel, i regi av European Water Network. Her er det igang arbeid for bedre organisering av hest som næring, og med sikte på å markere hest som næring med næringens økonomiske og sosiale betydning i Europa.

Noen utdrag i tall:
- Mer enn 100 milliarder euro i samlede samfunnsøkonomisk ringvirkning
- 400 000 heltidsjobber
- seks millioner hester
- seks millioner hektar av arealer for forproduksjon

The European Water Network ble dannet under konferansen Equus 2009 som fant sted i Uppsala.
Idag inkluderes 13 organisasjoner som medlemsorganisasjoner.

Kilde: atl.se

Her er resultatet og svarene på dine spørsmål:

KURSOPPLEGG

Etter mange forespørsler setter vi i gang med flere kurs:

TRYGG MED HEST I: KL 1730 – 1930 ( for nybegynnere som har lite eller ingen erfaring fra stall og hest/ponni. Kurset innebærer innføring i stallarbeid, sikkerhet, leiing, adferd hos hest/ponni, forstå hesten/ponniens signaler, strigling, samt video)
5 ganger a 2 timer. Pris kr 1200,-

TRYGG MED HEST II kl 1930 – 2130 (for de som har gjennomgått TMHI (Trygg med hest I) og ønsker å lære mer. Kurset innebærer stallansvar, sikkerhet, ridning/trav, video, stell av utstyr, adferd med hest. Når kurset er ferdig er det mulighet for å søke om få ha faste ukedager med ansvar for ”egen” hest til egentrening for å utvide sin interesse. 5 ganger a 2 timer. Pris kr 1500,-

LEIE AV HEST PÅ FÒR: For de som her gjennomført TRYGG MED HEST II, kan de få tilbud om å leie hest/ponni på fór. De vil da automatisk få tilbud om rideundervisning av ridelærer Mia Sandnes Eggum (inntil 2 lørdager hver måned), kurs og undervisning innen Ponnitrav (Ponnigruppa i Harstad og Oppland Travlag) og ponnilisens for å delta på ponnitravløp (1 gang i uka på Harstad Travpark). Samt alle kurs som blir arrangert av Harstad Hestesportklubb og Harstad og Oppland Travlag.
Kurslærere:
Vivi-Ann Sandnes Eggum, Eagala level 2 instr, hestekunnskapseks.90508660
Oddmund Eggum: Trener av travhest, kusk, under travtrenerutd.90744577
Mia Sandnes Eggum: Ridelærer Trinn I, montékusk, travkusk, m.m.
Publisher Website!
Juletrefest og sledekjøring med Aktiv Event for StatoilHydro 4.1.08

Stay on our farm:

Farm Holiday A wide selection of Italian and European farm holiday