mandag 5. januar 2009

Finanskrise gir flismangel!

NRK tok tak i saken! Verden er blitt mindre, og alle er avhengig av hverandre - på et eller annet vis. Finanskrisa virker også på den måten at byggenæringen har stopp, og ordrer til sagverk og høvleri - som leverer flis - har ikke flis å levere! Ja, slik har det skapt flismangel på Toten og i Finnmark - alle hestefolk i samme situasjon. Halm finnes bare i de områder som driver med kornproduksjon , og da må bønder vurdere å selge halm til hester - eller sørge for at egne dyr får grovfor til egen produksjon.
Her er noen nyhetsklipp:
NRK Troms nettnyheter:
NRK Nordnytt

Nordaførr radio

NRK TV - ca 15 min ut i sendinga - blei også sendt på NRK kveldsnytt!
Takk for alle telefoner og oppmerksomhet. Flismangel gjelder selvsagt også alle andre husdyr innen landbruket - gris - ku - sau osv. Vi har fått mange telefoner og gode råd!

Har du kommentarer - eller forslag - så legg de gjerne inn her:

Her er resultatet og svarene på dine spørsmål:

KURSOPPLEGG

Etter mange forespørsler setter vi i gang med flere kurs:

TRYGG MED HEST I: KL 1730 – 1930 ( for nybegynnere som har lite eller ingen erfaring fra stall og hest/ponni. Kurset innebærer innføring i stallarbeid, sikkerhet, leiing, adferd hos hest/ponni, forstå hesten/ponniens signaler, strigling, samt video)
5 ganger a 2 timer. Pris kr 1200,-

TRYGG MED HEST II kl 1930 – 2130 (for de som har gjennomgått TMHI (Trygg med hest I) og ønsker å lære mer. Kurset innebærer stallansvar, sikkerhet, ridning/trav, video, stell av utstyr, adferd med hest. Når kurset er ferdig er det mulighet for å søke om få ha faste ukedager med ansvar for ”egen” hest til egentrening for å utvide sin interesse. 5 ganger a 2 timer. Pris kr 1500,-

LEIE AV HEST PÅ FÒR: For de som her gjennomført TRYGG MED HEST II, kan de få tilbud om å leie hest/ponni på fór. De vil da automatisk få tilbud om rideundervisning av ridelærer Mia Sandnes Eggum (inntil 2 lørdager hver måned), kurs og undervisning innen Ponnitrav (Ponnigruppa i Harstad og Oppland Travlag) og ponnilisens for å delta på ponnitravløp (1 gang i uka på Harstad Travpark). Samt alle kurs som blir arrangert av Harstad Hestesportklubb og Harstad og Oppland Travlag.
Kurslærere:
Vivi-Ann Sandnes Eggum, Eagala level 2 instr, hestekunnskapseks.90508660
Oddmund Eggum: Trener av travhest, kusk, under travtrenerutd.90744577
Mia Sandnes Eggum: Ridelærer Trinn I, montékusk, travkusk, m.m.
Publisher Website!
Juletrefest og sledekjøring med Aktiv Event for StatoilHydro 4.1.08

Stay on our farm:

Farm Holiday A wide selection of Italian and European farm holiday