onsdag 7. januar 2009

INN PÅ TUNET - hva er det?

Sledetur som gave til 50-års jubilant Hallgeir Mikalsen


INN PÅ TUNET:
Vi får stadig spørsmål om hva begrepet betyr, så her vil vi gi en kort beskrivelse:

Det nasjonale nettverket INN PÅ TUNET er i sterk utvikling, og alle fylker har en koordinator. De fleste kommuner er positive til å bruke landbrukets kompetanse i mer ordnede forhold. Se mer info: INN PÅ TUNET

Gamnes gård er en lokal INN PÅ TUNET tilbyder, med GRØNN OMSORG og tilrettelagt BLÅ OMSORG:
  • "Fra jord til bord"- til 2004 med kjøtt- og melkeproduksjon (197 tusen liter kvote, 45 melkekyr+ ungdyr, pattelam, smågris m.m. tils. 120 dyr), skogsdrift, jordkultur, matproduksjon (grønnsaker og poteter), gróvfórproduksjon).
  • fra 2001 vært et familiehjem i nært samarbeid med Aleris/Ungplan (GRØNN OMSORG)
  • fra 2005 startet totalomlegging fra ku til INN PÅ TUNET virksomhet med fokus på hest som basis for gårdsdriften. 2 stallanlegg med 52 stallplasser. Vi har profesjonell travtrener, ridelærer II, og terapi med hest.
  • Gamnes gård har bred erfaring med ungdom og unge voksne fra hele 26 nasjonaliteter, da vi siden 1991 har hatt samarbeid med organisasjonen ATLANTIS ungdomsutveksling og fra 2003 med OIKOS - Apøg program.
  • "fra hav til bord" - I 2006 investerte Gamnes gård i m/s Varodden, for derigjennom å tilrettelegge for BLÅ OMSORG - om kystkultur, fiske, :.
Ta kontakt, vi har mye å by på! 5 minutter fra Harstad sentrum.

Vi kan tilrettelegge for positiv læring, og mener at Gamnes gård er en god arena for "gården og kysten som læring og opplevelser". Særlig i ly av at 1 av 8 elever sliter på skolen. Se siste nyhetsartikkel fra nyhetene: "Skolen produserer tapere-1 av 8 elever trenger spesialundervisning i Tromsø. Og tallet øker. les mer her.


Her er resultatet og svarene på dine spørsmål:

KURSOPPLEGG

Etter mange forespørsler setter vi i gang med flere kurs:

TRYGG MED HEST I: KL 1730 – 1930 ( for nybegynnere som har lite eller ingen erfaring fra stall og hest/ponni. Kurset innebærer innføring i stallarbeid, sikkerhet, leiing, adferd hos hest/ponni, forstå hesten/ponniens signaler, strigling, samt video)
5 ganger a 2 timer. Pris kr 1200,-

TRYGG MED HEST II kl 1930 – 2130 (for de som har gjennomgått TMHI (Trygg med hest I) og ønsker å lære mer. Kurset innebærer stallansvar, sikkerhet, ridning/trav, video, stell av utstyr, adferd med hest. Når kurset er ferdig er det mulighet for å søke om få ha faste ukedager med ansvar for ”egen” hest til egentrening for å utvide sin interesse. 5 ganger a 2 timer. Pris kr 1500,-

LEIE AV HEST PÅ FÒR: For de som her gjennomført TRYGG MED HEST II, kan de få tilbud om å leie hest/ponni på fór. De vil da automatisk få tilbud om rideundervisning av ridelærer Mia Sandnes Eggum (inntil 2 lørdager hver måned), kurs og undervisning innen Ponnitrav (Ponnigruppa i Harstad og Oppland Travlag) og ponnilisens for å delta på ponnitravløp (1 gang i uka på Harstad Travpark). Samt alle kurs som blir arrangert av Harstad Hestesportklubb og Harstad og Oppland Travlag.
Kurslærere:
Vivi-Ann Sandnes Eggum, Eagala level 2 instr, hestekunnskapseks.90508660
Oddmund Eggum: Trener av travhest, kusk, under travtrenerutd.90744577
Mia Sandnes Eggum: Ridelærer Trinn I, montékusk, travkusk, m.m.
Publisher Website!
Juletrefest og sledekjøring med Aktiv Event for StatoilHydro 4.1.08

Stay on our farm:

Farm Holiday A wide selection of Italian and European farm holiday