mandag 15. mars 2010

5 år uten alvorlige ulykker relatert til hest!

Gamnes gård har tatt og tar sikkerhet på alvor.  I løpet av de siste 5 år har vi ikke hatt noen alvorlige ulykker relatert til ulykker med hest. Ulykkesstatisikk fra Norsafety i Harstad og Safe Community i Harstad har vært med på å bevisstgjøre oss på en god HMS rutine for alle ivrige hestefolk.

Hestesport og maskiner på gårdsbruk er årsaksnummer 1 blant alle registrerte ulykker blant barn, ungdom og voksne. I Sverige står disse ulykker for nesten 50 % av ulykkestallene. Her er en artikkel fra Sverige.

Vi vil fortsatt etterstrebe samme visjon om 0-ulykker videre. Derfor har vi blant annet krav om gjennomføring av grunnleggende Trygg med hest I og II kurs, evt. rideknapp 5 (http://www.rytter.no/) , grønt kort kurs, eller ulike lisenser innen travsport - for å få utvikle seg med hest/ponni som hobby på selvstendig basis.

Her er resultatet og svarene på dine spørsmål:

KURSOPPLEGG

Etter mange forespørsler setter vi i gang med flere kurs:

TRYGG MED HEST I: KL 1730 – 1930 ( for nybegynnere som har lite eller ingen erfaring fra stall og hest/ponni. Kurset innebærer innføring i stallarbeid, sikkerhet, leiing, adferd hos hest/ponni, forstå hesten/ponniens signaler, strigling, samt video)
5 ganger a 2 timer. Pris kr 1200,-

TRYGG MED HEST II kl 1930 – 2130 (for de som har gjennomgått TMHI (Trygg med hest I) og ønsker å lære mer. Kurset innebærer stallansvar, sikkerhet, ridning/trav, video, stell av utstyr, adferd med hest. Når kurset er ferdig er det mulighet for å søke om få ha faste ukedager med ansvar for ”egen” hest til egentrening for å utvide sin interesse. 5 ganger a 2 timer. Pris kr 1500,-

LEIE AV HEST PÅ FÒR: For de som her gjennomført TRYGG MED HEST II, kan de få tilbud om å leie hest/ponni på fór. De vil da automatisk få tilbud om rideundervisning av ridelærer Mia Sandnes Eggum (inntil 2 lørdager hver måned), kurs og undervisning innen Ponnitrav (Ponnigruppa i Harstad og Oppland Travlag) og ponnilisens for å delta på ponnitravløp (1 gang i uka på Harstad Travpark). Samt alle kurs som blir arrangert av Harstad Hestesportklubb og Harstad og Oppland Travlag.
Kurslærere:
Vivi-Ann Sandnes Eggum, Eagala level 2 instr, hestekunnskapseks.90508660
Oddmund Eggum: Trener av travhest, kusk, under travtrenerutd.90744577
Mia Sandnes Eggum: Ridelærer Trinn I, montékusk, travkusk, m.m.
Publisher Website!
Juletrefest og sledekjøring med Aktiv Event for StatoilHydro 4.1.08

Stay on our farm:

Farm Holiday A wide selection of Italian and European farm holiday