tirsdag 13. april 2010

Vel overstått World Cup i reinkappkjøring 2010

Så var det over. En fantastisk helg som bidro til å "løfte" noen unike kulturelle røtter inn i regionen.  Reinkappkjøring har eksistert siden 1952 - og gjennom travmiljøet ble ideen om arrangementet ført inn i reinkappkjøringsmiljøet høsten 2009. Hest og reinsdyr - hva har de til felles?  Jo - Harstad Travpark ;)
Harstad Tidende har mange flotte bilder fra løpene og stemningen - 3-4000 mennesker -( tellekorpset var dessverre ikke på plass hele tiden ) - en suksess med allsidig aktiviteter.

Ulrik likte musikken fra "bålfolket"
Fra Gamnes gård stilte vi med foredrag på Trondarnes Historiske senter (dyr som psykolog) på fredag,

med reineier Mathis Ailu Meløy fra Karasjok og hans 2 reinsdyr (se bilde), og 4 ponnier til ponniridning.


Populært innslag, der reinene som til daglig står på Gamnes gård fikk møte publikum på nært hold. Dessverre hadde Lojat mistet sine flotte horn tidligere på dagen - (normalt i vårfellinga). Den hvite reinen hadde samtidig miljøtrening - og det gikk over all forventning;)

Her er resultatet og svarene på dine spørsmål:

KURSOPPLEGG

Etter mange forespørsler setter vi i gang med flere kurs:

TRYGG MED HEST I: KL 1730 – 1930 ( for nybegynnere som har lite eller ingen erfaring fra stall og hest/ponni. Kurset innebærer innføring i stallarbeid, sikkerhet, leiing, adferd hos hest/ponni, forstå hesten/ponniens signaler, strigling, samt video)
5 ganger a 2 timer. Pris kr 1200,-

TRYGG MED HEST II kl 1930 – 2130 (for de som har gjennomgått TMHI (Trygg med hest I) og ønsker å lære mer. Kurset innebærer stallansvar, sikkerhet, ridning/trav, video, stell av utstyr, adferd med hest. Når kurset er ferdig er det mulighet for å søke om få ha faste ukedager med ansvar for ”egen” hest til egentrening for å utvide sin interesse. 5 ganger a 2 timer. Pris kr 1500,-

LEIE AV HEST PÅ FÒR: For de som her gjennomført TRYGG MED HEST II, kan de få tilbud om å leie hest/ponni på fór. De vil da automatisk få tilbud om rideundervisning av ridelærer Mia Sandnes Eggum (inntil 2 lørdager hver måned), kurs og undervisning innen Ponnitrav (Ponnigruppa i Harstad og Oppland Travlag) og ponnilisens for å delta på ponnitravløp (1 gang i uka på Harstad Travpark). Samt alle kurs som blir arrangert av Harstad Hestesportklubb og Harstad og Oppland Travlag.
Kurslærere:
Vivi-Ann Sandnes Eggum, Eagala level 2 instr, hestekunnskapseks.90508660
Oddmund Eggum: Trener av travhest, kusk, under travtrenerutd.90744577
Mia Sandnes Eggum: Ridelærer Trinn I, montékusk, travkusk, m.m.
Publisher Website!
Juletrefest og sledekjøring med Aktiv Event for StatoilHydro 4.1.08

Stay on our farm:

Farm Holiday A wide selection of Italian and European farm holiday